Monday, December 18, 2006

Et møte med en vaskekte journalist

I helgen møtte jeg Anne Katrine Førli, best kjent som en tidligere elev av Jan Arve for oss i media klassen hans, og hun fortalte meg en liten historie som jeg tenkte kunne være interessant for resten av klassen å høre også.

Anne Katrine hadde rundt 4.5 i snitt etter videregående, noe som ikke var bra nok for høgskolen i Volda hvor snittet var på omtrent 6.2. Hun var nummer 10 på ventelista, og sannsynligheten var svært liten for at hun kom til å komme inn, men allikevel var hun fast bestemt på å komme inn og ringte opp til høgskolen mange ganger og maste på dem. Til slutt spurte hun de om hva som kom til å skje om hun møtte opp første skoledag og det var en plass ledig, og de lo litt og måtte til slutt gi seg og sa at da kunne det jo hende hun fikk plass ja. Hun pakket en bag bare med toalettmappa si og litt ekstra klær mens de andre elevene dro oppover med flyttelass, og ble kjørt oppover av faren sin. På vegen opp fikk hun en telefon fra Volda hvor de kunne si at hun kunne få plass der hvis hun ville. Volda er jo opptatt av å få engasjerte elever, og det var det ikke noe tvil om at Anne Katrine var!

I dag er hun utdannet journalist og hun jobber i NRK, noe det ikke er sikkert at hun ville oppnådd hvis det ikke var for innsatsen og stå på viljen hennes. Historien hun fortalte sier jo litt om hvor langt man kan komme bare man tror på seg selv og er villig til å gjøre mye for å oppnå sine mål.

Til slutt kan jeg nevne at hun var veldig fornøyd med Jan Arve som lærer, og at hun gjerne ville komme en tur til oss og fortelle litt om ting vi er nysgjerrige på.

No comments: